Bu gün cumhuriyetimizin temelinin atıldığı ve milli egemenlik isteğimizin ilanı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış gününün, 96. Yıl dönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz.
Sevgili çocuklar,
Bu gün yapılacak bayram kutlamalarına en güzel kıyafetlerinizle, coşkuyla katılacaksınız. Belki de kürsüye çıkarak şiirler okuyacak, şarkılar, marşlar söyleyecek, yarışmalarda yarışacak ve müzikli gösteriler yapacaksınız. Çok büyük alkışlar alacaksınız. Coşkuyla, millet ve egemen olmanın bayramını kutlayacaksınız. Bayramınız kutlu olsun.
Sizler, cumhuriyet ve Ata sevginizle ,bayramınıza sahip çıkarak, daha coşkulu,daha istekli ve daha kararlı olarak kutlayacaksınız. Başöğretmenimiz Ata’mızın size duyduğu sevgiden güç alarak; yılmadan, yorulmadan çalışarak, fikirlerinizle karanlığa karşı duracaksınız. Yeteneğiniz doğrultusunda, aklın ve bilimin ışığında alacağınız; laik,bilimsel ve demokratik eğitimle, aklınızı özgürleştirip, yaşamsal beceriler kazanırken, vatan, millet ve yurttaşlık bilincinizi de pekiştireceksiniz.
Atatürkçü bilincinizle, almış olduğunuz sorumluluğu ve görevi hakkıyla yerine getireceğinize, isteklerinizi gerçekleştireceğinize inanıyorum. Öz güveni tam,başarılı ve kişilikli yetişmeniz için her türlü desteği vermeye devam edeceğimi bilmenizi isterim.
Milletimizi,aydınlık yarınlara götürecek sevgili çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ nızı en içten dileklerimle tekrar kutluyor, sevgiyle gözlerinizden öpüyorum.
Süheyla GÜLEN
Açık Kapı Derneği Onursal Başkanı